ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här finns Göteborgs allra billigaste lunch

Edvin Gepertz · 3 Feb 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Metro


klar

Artikellänk är kopierad

Metro har kartlagt priserna på över 100 lunchrestauranger.  Så mycket kostar det i ditt kvarter.

Allt från 40 kronor till över 200 kronor för en lunch i Göteborg. Hur mycket du betalar beror på var du äter. Metro har kollat ett hundratal restauranger och jämfört genomsnittspriserna mellan de olika stadsdelarna. Området med billigast lunch är Vasastan, där får du betala i genomsnitt 70 kronor. Allra mest får du betala på Avenyn där priset i snitt är 99 kronor.Åsa Johansson, hovmästare på Tvåkanten, tror att priserna stiger på grund av den höga hyran samt att de har tallriksservering vilket kräver mer personal. Hon berättar också att vissa av lunchgästerna är mer frikostiga. – En del sitter kvar och tar dessert, säger hon.

Flera av restaurangerna i Nordstan erbjuder lunchbuffé. Lydia’s Diner är en av dem och Simon Dolmus tror att det ligger i tiden.– Alla vill kunna erbjuda buffé för att locka kunder. Nu är det 2000-talet och man måste anpassa sig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro