ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här finns sommarjobben

Christina Blom · 26 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Nilsson ringde upp bemanningsföretaget som han jobbade för förra sommaren. – När jag väl kom in för att skriva på papper var jobbet redan klappat och klart, säger han.
Erik Nilsson ringde upp bemanningsföretaget som han jobbade för förra sommaren. – När jag väl kom in för att skriva på papper var jobbet redan klappat och klart, säger han.

Har du inget sommarjobb än? Misströsta inte – det finns fortfarande jobb kvar. Men se till att skaffa det innan midsommar.– De flesta jobben börjar inte förrän om 2–3 veckor, så till dess finns det chans kvar, säger Jan Bengtsson, vd för bemanningsföretaget Uniflex.I den senaste veckostatistiken från Ams har antalet kvarstående feriejobb minskat med 478 platser jämfört med samma vecka förra året. Men på de flesta rekryteringsbyråer finns det fortfarande vakanser, och det kommer kontinuerligt in uppdrag från företag. Behöver man ett jobb över sommaren är det läge att söka det nu.– Har man inte fått något vid midsommar kan det bli svårt. Många av beslutsfattarna på arbetsplatserna går på semester då.Tjugotvååriga psykologstudenten Erik Nilsson ha­de inga problem att få jobb.– Jag har jobbat som lagerman tidigare somrar och har truckkort. Det känns som om det är större efterfrågan på folk med truckkort nu än för några år sedan.

Här hittar du sommarjobben i Göteborg:

Flexlife – Bemanningsföretag som kontinuerligt får in nya jobb. För studenter som är intresserade av transport och logistik eller redovisning och administration.

Academic work – Bemanningsföretag som kontinuerligt får in nya jobb. För unga akademiker.

Uniflex – Bemanningsföretag som för tillfället har ett sjuttiotal sommarjobbsplatser i Göteborg kvar inom yrken som receptionist, telefonförsäljare, truckförare och chaufför.

Gothia Cup – Jobba som funktionär under Gothia cup. Ett 15-tal platser finns kvar som städare under turneringen. Minst 20 år måste man vara.

Adecco – Bemanningsföretag som har några jobb för studenter i Göteborg kvar.

StudentConsulting – Bemanningsföretag som kontinuerligt får in nya jobb. För unga akademiker och studenter.

Besök jobbannonser på nätsidor som jobb24.se och merajobb.se för att hitta fler företag som söker sommarpersonal.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro