ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här finns Sveriges billigaste pizza

Josefin Svenberg · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

En Vesuvio kostar i snitt 62,39 kronor i Sverige. I en ny jämförelse kan du kolla hur din stads pizzor skiljer sig från snittpriset – och var du hittar den allra billigaste.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Pontus Lundahl/TT

När pizzapriserna i landets 20 största städer kartlagts visar det sig att de billigaste pizzorna finns i Södertälje, Malmö och Örebro.

Genomsnittspriset i landet för en Vesuvio för avhämtning är nu uppe i 62,39 kronor. För ett år sedan var motsvarande siffra 60,13 kronor. Det visar ”Svenska pizzarapporten 2013” som nättjänsten Onlinepizza.se, med över 1 000 anslutna restauranger, släppte i dag.

– Dels har råvarupriserna stigit med ett par procent, dels ser vi fler ”fin-pizzerior”, som erbjuder hög kvalitet till högre priser, säger Anders Signell, vd för Onlinepizza.se, i ett pressmeddelande.

Den minsta prisförändringen i landet under året har skett i Halmstad, där pizzapriserna ökat med 0,7 procent. I Borås har den största förändringen skett – där har priserna på pizzor ökat med 8,11 procent, eller från 59,23 till 64,04 kronor.

LÄS ÄVEN:Här är landets bästa pizzerior

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro