ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här firar Georgina sin 100-årsdag – med ett fallskärmshopp

Tobias Berg · 15 Mar 2015
Uppdaterad 15 Mar 2015
100-åriga Georgina Harwood firade sin födelsedag med sitt tredje fallskärmshopp.

100-åriga Georgina Harwood firade sin födelsedag med sitt tredje fallskärmshopp. Foto: Globalnews.ca


Georgina Harwood är ett bra exempel på att man inte är äldre än vad man känner sig. För att fira sin 100-årsdag i lördags hoppade hon nämligen ut ur ett flygplan på 3 600 meters höjd.

klar

Artikellänk är kopierad

För att fira att hon levt ett helt sekel samlade Georgina Harwood släkten i Kapstaden i Sydafrika för ett något annorlunda hundraårskalas.  Istället för tårta och kaffe firade Georgina nämligen sin dag med ett fallskärmshopp, rapporterar kanadensiska Globalnews.

– Det var underbart, det var uppiggande. Jag försöker komma det adjektiv jag kan lägga till men det är väldigt svårt, det finns så många adjektiv. Men det var definitivt en väldigt speciell, upplyftande upplevelse, berättade hon för journalister som samlats för att se henne hoppa.

Hoppet, som hon utförde tillsammans med en professionell fallskärmshoppare, var det tredje för Georgina Harwood som började sin karriär som fallskärmshoppare vid den respektabla åldern 92. Den här gången hoppade hon dock inte bara för sin egen skull utan passade samtidigt på att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation. Den äventyrslystna 100-åringen nöjer sig dock inte med fallskärmshopp, på måndag ska hon nämligen följa upp sitt hopp med att dyka med hajar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro