ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här firar staden jul i oktober – för att cancersjuke Ethan, 4, ska hinna vara med

Emmelie Wallroth · 28 Okt 2014
Uppdaterad 28 Okt 2014

Foto: Fundraiser for Ethan VanLeuven


klar

Artikellänk är kopierad

När familjen fick veta att Ethan, 4, kanske bara har några dagar kvar att leva bestämde de sig för att göra det bästa de kunde av den sista tiden tillsammans. Och de fick med sig hela staden. 

Julbelysningen pryder husen i West Jordan i Utah i USA redan i oktober. 

Här har man precis firat både halloween och julafton. Anledningen till det tidiga firandet heter Ethan och han är fyra år. I halva sitt liv har han varit sjuk i akut lymfatisk leukemi, vilket är den vanligaste formen av leukemi.

Nu har familjen fått veta att cancern inte går att bota.

– Läkarna sa att han har från två dagar till några veckor kvar att leva. Så vi tänkte att vi ville göra det bästa vi kunde av de sista dagarna han har kvar med oss, har Merril van Leuven, Ethans pappa, sagt till NBC Today.

Och de fick i princip hela staden med sig. Förra veckan firade de halloween tio dagar i förväg och Ethan fick gå ”bus eller godis” i sin Stålmannen-dräkt. Två dagar senare firade de även pojkens födelsedag en månad i förväg.

– Det är så roligt att se hur han lyser upp, säger Ethans mamma Jennifer van Leuven, till NBC Today.

Och i fredags var det dags för julafton och invånarna i staden satte upp juldekorationer på sina hus. Juldagen är Ethans favorithögtid och den firade de i lördags.

– Vi vet att det är en riktigt tuff tid för dem. Vi vill finnas där, säger en granne till NBC. 

Familjen har startat en sida på facebooksidan ”Fundraiser for Ethan VanLeuven”. Där samlar de in bidrag till kostnaden för Ethans vård. 

Enligt den senaste uppdateringen från Ethans mamma på facebooksidan gick julfirandet bra – men slutade med att fyraåringen fick hög feber. Han har nu ont och får smärtstillande. 

”Vi är alla lite utmattade, men kämpar på. Tack igen för allt som ni har gjort för oss. Det har gjort en mycket svår situation hanterbar”, skriver Jennifer van Leuven. 

Aftonbladet har också uppmärksammat Ethan och hans familj. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro