ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här förbjuds rökning – på hyresgästernas privata balkong

Annica Ögren · 4 Jun 2018
Uppdaterad 4 Jun 2018
Nu blir det förbjudet att röka såväl inom, som på balkongen och i närheten av byggnaden.

Nu blir det förbjudet att röka såväl inom, som på balkongen och i närheten av byggnaden. Foto: Pixabay


Dags att fimpa cigaretten. Nu förbjuder Tyresö Bostäder sina hyresgäster från att röka på sina privata balkonger. Skälet? Det kostar för mycket att sanera en lägenhet där någon rökt.

klar

Artikellänk är kopierad

Bostadsbolaget Tyresö Bostäder följer nu flera andra bolags exempel och förbjuder rökning för personer hyr lägenhet av företaget. Det nya förbudet gäller för de personer som såväl bor eller flyttar in i nyproduktion som för personer som vill ha en lägenhet i det befintliga beståndet. Det skriver Hem & Hyra.

Skälet till det nya förbudet mot rökning är för att kostnaden att sanera en lägenhet där någon rökt är hög. Dessutom menar företaget att ett rökförbud minskar antalet klagomål från grannar liksom brandrisken.

Bostadsbolaget har cirka 3 000 lägenheter, och det nya beslutet klubbades igenom under ett styrelsemöte i mars, tidigare i år. Beslutet innebär att kontraktet innehåller en avtalspunkt där hyresgästerna förbinder sig att inte röka i lägenheten, på balkongen eller i närheten av byggnaden där det kan störa andra hyresgäster.

När det nya förbudet mot rökning kommer börja gälla är ännu inte klart, uppger Mari Önnevall, Kundservicechef på Tyresö Bostäder, till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro