ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här försöker de bryta loss kassaskåpet

Clarence Frenker · 17 Jan 2013
Uppdaterad 17 Jan 2013

Här försöker tjuvarna få med sig kassaskåpet med en pirra – men misslyckas. Kuppen i Stockholm är den senaste i raden mot Subways restauranger i Sverige efter att rykten om obultade kassaskåp cirkulerat bland kriminella.

klar

Artikellänk är kopierad

– Samtliga kassaskåp är nu bultade och säkerheten har höjts på samtliga anläggningar, säger ägaren Samir Hussein som drabbades i går morse.

En våg av kassaskåpsstölder har den senaste tiden drabbat Subways restauranger i Sverige.

Bara i Stockholm har sju restauranger utsatts och tidigt i går morse genomfördes ett stöldförsök mot ännu en när två gärningsmän krossade rutan till Subway vid Kistamässan och bröt sig in.

En övervakningsfilm visar hur männen, som bar med sig en pirra, går fram till kassaskåpet och försöker få upp det på kärran – men misslyckas och snabbt ger upp när de inser att det är förankrat i golvet.

– Det är jättetråkigt när det händer. Man har tillräckligt mycket att tänka på när man driver en restaurang samtidigt som flera veckors förtjänst försvinner för oss bara i självrisken, säger Samir Hussein, etableringsansvarig och en av två delägare i Subway vid Kistamässan.

Så sent som i november drabbades Subway i Stinsen i Sollentuna på ett liknande sätt. 

Gärningsmännen bröt sig in med en pirra och lyckades rulla ut det icke förankrade kassaskåpet som uppges ha innehållit omkring 40 000 kronor. 

Och bara veckor innan inträffade en liknande stöld mot en Subwayrestaurang i Lund.

Vid både dessa och flera andra tillfällen var kassaskåpen obultade – något som tjuvarna misstänks ha vetat om i förväg.

– Vi vet inte hur det har kommit fram. Men det är någon som har fått reda på att kassaskåpen på flera anläggningar inte varit bultade och spritt informationen. Sedan har de bara gått in och plockat alla kassaskåp ett efter ett, säger Samir Hussein.

Polisen har inlett en förundersökning avseende gårdagens stöldförsök men sent i går kväll hade ännu ingen gripits.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro