ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här går pensionärerna på speeddate – för att träffa nya vänner

Ida Gustafsson · 15 Apr 2016
Uppdaterad 15 Apr 2016

Att träffa nya kompisar kan vara svårt. Men för pensionärer i Huddinge finns det en genväg – de träffar nytt folk med speeddating. Det är ett bra sätt att få större umgänge”, säger arrangören Berit Westergren vid SPF i Huddinge.

klar

Artikellänk är kopierad

En gång i månaden, ungefär, är det speedating för pensionärerna på Folkes café i Huddinge, något som SVT Stockholmrapporterar om i klippet ovan. 

– Vi börjar med kaffe och smörgås och då sitter vi och pratar allihop. Sen sitter man två och två och efter tio minuter byter man partner, säger arrangören Berit Westergren från SPF seniorerna till Metro. LÄS MER: Undersökning: En av dem har svårt att hitta nya vänner  Under tio minuter får de prata om allt mellan himmel och jord och tycker man att det känns som någon man vill träffa igen och dricka kaffe med eller ta med ut på promenad byter man telefonnummer för att hålla kontakten. 

– Det är bra sätt att få ett större umgänge. Vi har ingen ambition om att vi ska vara en äktenskapsförmedlare, utan det är mer för att skapa trivsel och samtal.  

En av dem som var med på den senaste speedatingen var Gunnbrith Rolandsdotter som berättade för SVT att hon var där för att träffa kompisar:  

– Det är vad jag var ute efter. Men med speeddejting tror jag att folk tror att man är ute efter att träffa en partner. Men det är inte det de handlar om. Men sen om det skulle komma så säger jag inte nej, det skulle bara vara bonus, säger hon till SVT. LÄS MER: De blev vänner via förmedling: "De som kommer hit ska integreras" 

Arrangörerna bakom idén är Folkes café i folkets hus i Huddinge, SPF Huddinge, Väntjänsten och Huddinge kommun. Konceptet med speedating har de kört sex-sju gånger. 

– Det har gått väldigt bra. Första gången tänkte jag ”vad är detta?”. Men det gick bra, det var inga problem, säger Berit Westergren.  

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro