ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här gasar Jamie Oliver ihjäl kycklingar på scen

Tomas Lundin · 1 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Går tv-kocken Jamie Oliver över gränsen i sitt senaste matlagningsprogram?Inför publik gasar han ihjäl nykläckta kycklingar och ger dem som mat till en boaorm.I Channel 4-programmet "Jamies Fowl Dinners" visar den nakna kocken den nakna sanningen om hönsindustrin.Först låter han publiken könsbestämma små duniga kycklingar efter färg, utan att de vet vad de små fåglarna har att vänta.Tuppkycklingarna tas upp på scenen och en behållare avtäcks. De små kycklingarna gasas sedan långsamt ihjäl i behållaren inför ögonen på publiken och tv-tittarna.Eftersom tuppar inte lägger ägg finns det helt enkelt inga ekonomiska argument för att låta tuppkycklingarna leva, förklarar en representant för branschen. Varje år blir 30 miljoner kycklingar dödade på det här sättet – bara i England.– Det här är den dystra sanningen om var dina ägg kommer ifrån, säger Jamie Oliver.För att ytterligare illustrera vad som händer med ger han en av de ihjälgasade kycklingarna till en boaorm. Många kycklingar blir nämligen mat till djur på zoo eller mals ner till husdjursmat.Vissa i publiken brister ut i gråt när kycklingarna kippar efter andan och somnar in. Kocken själv är märkbart skakad av upplevelsen.– Blir det lättare med tiden?, frågar han.– Nej. Man vänjer sig, men det blir inte lättare, svarar representanten för hönsindustrin.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro