ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här gråter Hoffman över kvinnorna han valde bort

Tina Sayed Nestius · 13 Jul 2013
Uppdaterad 16 Jul 2013

Här bryter Dustin Hoffman ihop – för att han fått en uppenbarelse om samhällets syn på kvinnor och kvinnors utseende. "Jag har blivit hjärntvättad", säger skådespelaren med tårar i ögonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP Photo/Columbia Pictures

Intervjun gjordes 1998 och publicerades på amerikanska filminstitutets sajt i december 2012 för att fira filmen Tootsies 30-årsjubileum. Först nu har den fått stor spridning inom sociala medier genom sajten Upworthy – den är flitigt delad på Facebook och Twitter, och på Youtube har den delats över 4 miljoner gånger.

Intervjun handlar om förberedelserna för filmen Tootsie, då Dustin Hoffman fick en uppenbarelse. När han blev sminkad till kvinna ville han först bli snyggare. Men maskörerna berättade för honom att "snyggare än så här blir du inte".

– Och då gick jag hem till min fru och sa att jag måste göra den här filmen, säger Dustin Hoffman i intervjun.

När frun frågade varför var svaret enkelt.

– Därför att jag tror att jag är en intressant kvinna när jag ser mig själv på bioduken. Och jag vet att om jag träffade mig på en fest, skulle jag aldrig prata med mig själv eftersom jag inte uppfyller de fysiska krav som vi bestämt alla kvinnor måste uppfylla för att vi ska ge dem en chans, säger Dustin Hoffman och bryter nästan ihop.

– Det är för många intressanta kvinnor som jag aldrig tog chansen att lära känna eftersom jag blivit hjärntvättad, säger den oskarsbelönade skådespelaren.

Han avslutar videon med att konstatera kort:

– För mig var Tootsie aldrig en komedi.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro