ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hade barnen fria händer med bulldegen

Fabian Bengtsson · 5 Okt 2011
Uppdaterad 5 Okt 2011
Elias Sahli, 5 och Noel Jäglid, 4, bakar bullar med stor koncentration.

Elias Sahli, 5 och Noel Jäglid, 4, bakar bullar med stor koncentration. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Under kanelbullens dag spreds i går en förförisk doft av nybakat i Röhsska Museets konsthallar. Under eftermiddagen pågick en workshop i bulldesign på museets övervåning och de unga deltagarna hade fullt upp med att knåda degar, pensla ägg och strö pärlsocker. – Jag tycker om både att baka och att äta, säger 5 år gamla Adam Sahli medan han noggrant placerar nyrullade kanelbullar i formar. Nadine Wik, 10 år, räknar med multiplikationstabellens i huvudet ut att 16 bullar får plats på en plåt men enligt henne är det inte mängden bullar som spelar roll. – Det bästa är att de är goda och det viktigaste är att de är så här stora, säger hon och visar genom att breda ut sina armar. Med hjälp från hemkunskapsläraren Barbro Anderberg skapades bullar i olika former och väl i ugnen gräddades både designade kringlor och klassiska kanelbullar. Metro kan intyga att resultatet smakade utmärkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro