ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här halsar de ur flaskor på Systembolaget

Karolina Skoglund & Emmelie Wallroth · 18 Jun 2014
Uppdaterad 18 Jun 2014

I veckan visade det sig att William, 14, kunde handla på Systembolaget. Nu har två unga killar testat att halsa ur flaskor inne på Systembolaget – vilket de kunde göra ett bra tag, uppger de själva. Men enligt Systembolaget blev killarna utslängda direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Youtube

I ett klipp på Youtube står duon, som kallar sig STHLM Panda, inne på Systembolaget och halsar ur vin- och spritflaskor. "Man vill ju veta hur det smakar" säger en av dem till en person i butiken. 

Egentligen var det inte vin och sprit i flaskorna, utan helt vanligt vatten. Det var det dock ingen i butiken som visste till en början. 

Killarna har själva uppgett att de kunde stå länge och halsa ur flaskorna innan de blev tillsagda.

– Vi trodde att vi skulle bli utslängda direkt och att vakterna höll koll i butiken, men vi kunde stå länge och högljutt framför både vakter och personal innan någon kom fram och sa till. Många av kunderna verkade låtsas som att de inte såg vad vi höll på med dessutom, säger Olle Öberg till Nyheter24, som gett killarna uppdraget.

Men Systembolaget har en annan uppfattning.

– Det stämmer inte alls. De har varit i flera olika butiker och fått tillsägelser och gått ut ur butikerna, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

Enligt honom har personalen direkt gått fram till killarna när de sett att de har halsat ur flaskor. Man har då även kunnat konstatera att det rört sig om flaskor med vatten i.

– De har bett dem att gå ut. Att säga att vi stod och tittade på avstånd stämmer inte med sanningen.

Vid ett tillfälle ser man att en i personalen sitter på golvet bredvid killarna utan att säga någonting, stämmer inte det heller?

– Det kan mycket möjligt vara så att man sitter på golvet och plockar varor medan man väntar på att de ska gå ut. Vi har agerat direkt, säger Lennart Agén.

►LÄS MER:William, 14, klädde ut sig och kunde handla på systemet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund & Emmelie Wallroth
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro