ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här har kunderna handlat garn i 90 år

Conny Emmelin · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

Samtidigt som nya affärer och kedjor ploppar upp i köpcentrum runt om i Malmö finns det butiker med längre anor. I vår firar garnaffärern Södra Garn i Malmö sitt 90-årsjubileum.

klar

Artikellänk är kopierad

Eva Brandt äger Södra Garn i Malmö: ” Det finns fortfarande kunder som kommer förbi och frågar om vi just öppnat. Då brukar jag säga att vi öppnade 1924.”
Eva Brandt äger Södra Garn i Malmö: ” Det finns fortfarande kunder som kommer förbi och frågar om vi just öppnat. Då brukar jag säga att vi öppnade 1924.”Foto: Kinga Lezanska Sjölin

– Det finns fortfarande kunder som kommer förbi och frågar om vi just öppnat. Då brukar jag säga att vi öppnade 1924, säger Eva Brandt, ägare sedan fyra år. 

Röda, grå och pastelliga garner från golv till tak. Ett litet bord där kunder kan leta efter mönster och kanske få en kopp kaffe. Eva Brandt är den sjunde ägaren till butiken som legat på samma ställe i 90 år. 

– Garn är ett koncept som alltid håller. Alla vill sticka eller virka någon gång i sitt liv och hit kommer allt från skolbarn till kunder som är 98 år, säger hon. 

Garntrenden ser lite olika ut. De yngre vill gärna ha tjockt garn. Eftersom de vill bli färdiga fort, enligt Eva. De äldre har mer tid och efterfrågar tunnare garn. Men enligt Eva Brandt är det pastelliga färger som gäller just nu. Även i garnbranschen är konkurrensen från nätet stor. 

– Jag försöker hålla låga priser men konkurrensen är tuff. Men jag är optimistisk och tror att vi firar 100-årsjubileum om tio år, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro