ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här har man sociala medier på schemat

Kalle Wiklund · 9 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: SCANPIX ARKIV


klar

Artikellänk är kopierad

Sociala nätverk som Facebook och Twitter har kommit för att stanna. Nu har de intagit universitetsvärlden också – till sommaren hålls en kurs i sociala medier vid Uppsala universitet.Facebook, twitter, youtube – har du också fastnat för sociala medier? Du är långt från ensam. De digitala nätverken får allt större del av vår vardag – så väl i hemmet som på jobbet.

Därför håller Uppsala universitet en kurs i sociala medier för andra sommaren i rad. Men alla som tror att man ska studiemedel för att lära sig att chatta kommer bli besvikna.   – Det här är ingen kurs i hur man använder facebook. Istället ska vi undersöka hur exempelvis företag och politiska partier använder sig av sociala medier och vad det kan få för följder, säger Anders Larsson, doktorand vid institutionen för informatik och media vid Uppsala universitet.Förra årets sommarkurs i sociala medier lockade allt från bibliotekarier till samhällsvetare och ekonomer. Anders Larsson hoppas att de som läser hans kurs ska få en förståelse för att sociala medier inte enbart är en hobbyverksamhet. Dessutom har han förhoppningar om att studenterna ska få användning av kunskaperna i kursen i sitt eget huvudämne.På vilket sätt skulle man kunna få användning för en kurs av detta slag?– Det blir allt viktigare för företag och politiker att ha en närvaro på nätet. Därför tror jag att det är intressant för till exempel statsvetare att få en inblick i hur sociala medier kan användas i politiska sammanhang, säger Anders Larsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Kalle Wiklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro