ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hedrar brandkåren sin avlidne kollega med kortege

Hugo Ewald · 10 Mar 2016
Uppdaterad 10 Mar 2016

På torsdagen begravdes den 40-årige brandman som avled i sin tjänst i februari. Mannen, från brandkåren Attunda, blev påkörd av en bil i februari. Han hedrades med en kortege av räddningsfordon som körde genom Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 8 februari gick larm om en trafikolycka vid Norrsundavägen i Sigtuna. En bil hade körd av vägen och räddningsfordon ryckte ut till platsen, någonting bland annat DN skrivit om.► LÄS MER: Påkörd brandman har avlidit

Insatsledare var en 40-årig trebarnspappa. Ännu vet ingen hur det gick till men han blev påkörd av en bil under insatsarbetet. Han skades, fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset men kom sedan ändå att avlida av sina skador.

Mannen begravdes under torsdagen, och hedrades stort. Brankåren i Attunda där mannen arbetat körde kortege med räddningsfordon från Gustav Vasa kyrka i Stockholm där begravningsceremonin hölls.

– Alla är djupt tagna av det som hänt. All personal i tjänst medverkar tack vare att övriga brandförsvar i länet stöttar med resurser under den tid ceremonin tar. Vi har valt att hedra honom med en kortege. Han var en mycket uppskattad medarbetare som fick betala det högsta priset av alla, säger Ida Texell, förbundsdirektör Brandkåren Attunda till DN.

Bilisten som körde på brandmannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet och vållande till kroppsskada. I skrivande stund är polisutredningen inte färdig.

Ungefär 600 personer deltog i begravningsceremonin, och kortegen som avgick från kyrkan fick eskort av polisfordon. ► LÄS MER: Brandman påkörd vid trafikolycka

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro