ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hetsas hästarna springa tills de dör

Metro · 20 Sep 2011
Uppdaterad 20 Sep 2011

Amerikanska galoppindustrin visar sin fulaste sida i Youtubeklipp. Djurrättsorganisationen PETA har smygfilmat tvååriga galopphästar som pressas till kollaps.

klar

Artikellänk är kopierad

– Hästar är som människor. Tränar man dem för hårt för tidigt får de skador, säger Lars Roepstroff docent i veterinärmedicin. Djurrättsorganisationen PETA har smygfilmat under hästauktioner där unga kapplöpningshästar visas upp för potentiella köpare under så kallade "tack races". En video som publicerats på organisationens hemsida visar hur hästar pressas till sådana extrema hastigheter att de faller ihop på banan, ibland med brutna ben. Vid ett tillfälle hör publiken när benet smäller av - det låter på videon som ett gevärskott. Efteråt tycks hästens hovar slänga runt benen som i sladdriga påsar. Enligt PETAs pressmeddelande orsakar loppen inte bara brutna ben utan kan även framkalla brustet aorta och andra potentiellt livsfarliga skador. – Travsporten, speciellt i USA, har drivit på tävlingar i unga åldrar för det är där de stora pengarna finns. Det sporten kan göra är att inte premiera tävlan i unga åldrar med höga prispengar, säger Lars Roepstroff.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro