ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hittar du Göteborgs bästa hamburgare

Sara Berndtsson · 8 Jun 2017
Uppdaterad 8 Jun 2017
The Barns hamburgare är en av Göteborgs bästa enligt Metros matkritiker.

The Barns hamburgare är en av Göteborgs bästa enligt Metros matkritiker. Foto: Instagram/The Barn


Det finns få saker Göteborgare verkar älska så mycket som hamburgare, i alla fall om en kollar på antalet restauranger med rätten på menyn. Sara Berndtsson tipsar om tre ställen av många du inte vill missa.

klar

Artikellänk är kopierad

The BarnEn svag doft av tjära slår emot dig när du går över tröskeln till The Barn, en lada i Vara som revs och återuppstod mitt i centrala Göteborg. Menyn är enkel; några förrätter, pommes, dippsåser, sides och till varje burgare en noga utvald snaps. Drycken skapar klockrena smakkombinationer som får en vanlig burgare att bli en spännande historia. Om du vill vara säker på att få plats boka då bord i förväg – det är trångt och populärt! I sommar fixar de även käk på Stora Teaterns uteservering och de slog precis upp ladugårds dörrarna på Smögenbryggan.

Öppettider: Tisdag-torsdag 17–23, fredag 16–00, lördag 13–00, Söndag 13–23Adress: Kyrkogatan 11, Göteborg

Ostindiska ölkompanietPå kort tid har detta blivit ett vattenhål för törstiga ölälskare i östra Göteborg. De vill få folk att ”Våga vägra city” och det finns verkligen ingen anledning att åka längre än till Redbergsplatsen för drömkombinationen burgare och bärs. Det finns fyra varianter att välja på, och den högst lysande stjärnan; laxburgare med handsklada räkor, aioli och parmesan-pommes är för bra för att vara sann, förutom att allt går att få vegansk då.

Adress: Danska Vägen 10, GöteborgÖppettider: Måndag-torsdag 16–00, Fredag 15–01, Lördag 13–01, Söndag 13–23.

Barleys food factoryStreetart och konst av lokala förmågor på väggarna, industri-inspirerade inredningen och käk som serveras på enkla stålbrickor. Barleys food factory får oss att stå med ena foten på en stimmigt gata i Brooklyn och med andra i en nedgången fabrik på Hisingen. Det är ungefär så deras meny ser ut med, streetfood med internationell inspiration men med så lokala och eko råvaror som det bara går. Ett gäng kreativa burgare finns att välja på vilket gör gör att du kan gå hit ofta, och missa inte deras goda shakes som får både barn och vuxna att jubla.

Öppettider: Tisdag 17–22, onsdag-fredag 16–23, lördag-söndag 13–23.Adress: Kvilletorget 20

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro