ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hittar du Malmös bästa falafel

Lilla vardag · 10 Maj 2017
Uppdaterad 10 Maj 2017
JajjaJalla på Bergsgatan i Malmö är en av ställena som rekommenderas.

JajjaJalla på Bergsgatan i Malmö är en av ställena som rekommenderas. Foto: JallaJalla Facebook


Malmö är nästan synonymt med falafel. Här tipsar podduon Lilla Vardag om sex ställen du inte ska missa.

klar

Artikellänk är kopierad

1 Restaurang Middle East, Södra Förstadsgatan 90.

Goda krispiga inlagda grejer och generöst med sås. Ligger perfekt för att köra en to-go, att svänga förbi då du exempelvis cyklar från Möllan ner till stranden.

2. JallaJalla, Bergsgatan 16.Klassiker med hemkörning. Mycket goda tillbehör som gör att du kan göra din rulle lite större och mycket godare. Det brukar även finnas piroger och annat om du är sugen på något annat än den klassiska rullen.

Foto: Facebook

3. Babylon, Grill, Amiralsgatan 33.Här erbjuds lite andra såser utöver mild, stark och vitlök. Det irakiska brödet är supergott och livar upp den traditionella falafelrullen.

4. Elvan, Södra Förstadsgatan 93.Falafeln är supergod, alltid tillagad efter beställning och vi brukar i vanlig ordning ta extra sås. Här lägger vi även till mangosås för att få den där extra göttiga rullen.

5. Campus, Bergsgatan 16.Vi tänker att det viktigaste här är brödet – det så kallade Campusbrödet. Innehållet spelar mindre roll, välj mellan kött, falfel eller halloumi. Här har de även ett av de bästa mitt-i-natten-käken med nummerlappar som ger super-service av den alltid glada personalen bakom disken.

6. Dalaplan. Grill, Södra Förstadsgatan 113.Halloumirullen här är supergod. Tips är att ta en liten pommes till rullen- med extra grillkrydda och lite olika såser att doppa i.

Malmötips från Lilla Vardag, ett socialt nätverk bestående av instagramkontot @lillavardag och podcasten under samma namn som drivs av Clara Sundelius och Zandra Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilla vardag
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro