ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hittar du Västsveriges bästa matpärlor

Sara Berndtsson · 18 Aug 2017
Uppdaterad 18 Aug 2017

Foto: astolsrokeri.se


Packa bilen full av vänner och ge er av på matutflykt och samla utsökta minnen inför hösten. Här är matskribenten Sara Berndtssons bästa tips.

klar

Artikellänk är kopierad

Matparadiset FalkenbergHär kan du spendera en hel dag utan att vara hungrig en sekund. Starta med en tidig grötfrukost hos Borgmästaregården och ta något sött till kaffet. Det som sägs vara Sveriges bästa pizza gör Lilla Napoli i en gammal mack med en glödhet vedugn. Det kan va svårt att få plats, så boka bord innan! Sväng sedan förbi Ugglarps Grönt, ta ett dopp i havet och handla grönsaker i deras färgsprakande gårdsbutik innan dagen avslutas med middag hos Lis Mejeri. Här bjuds det vid utvalda tillfällen på en femrätters middag hemma hos paret Johan och Rina med lokalproducerade råvaror som kommer från deras trädgård och närliggande gårdar.

Borgmästaregården, Storgatan 31, FalkenbergLilla Napoli, Halmstadvägen 1, FalkenbergUgglarps Grönt, Ugglarpsvägen 8, SlöingeLis Mejeri, Lis 103, Långås

Gunnebo kaffehus & krogChristina Halls Väg, MölndalMånga restauranger stoltserar med närproducerad och ekologisk mat på sina menyer, men här är råvarorna nära på riktigt. Nästan allt som ligger på tallriken odlas precis runt knuten i köksträdgården och rätterna komponeras efter tillgång och säsong, här äter du modern husmanskost där grönsakerna står i fokus. De serverar lunch alla dagar i veckan och utvalda kvällar även middag. Passa på att köp med dig bröd och bakverken från det skickliga bageriet, allt som bakas i slottsmiljö smakar nämligen extra bra.

Åstol rökeriNordre Parten 61, ÅstolLängst ut på på piren på den lilla ön Åstol utanför Tjörn driver Pia och Leif Edlund rökeri och restaurang under sommarhalvåret. Ibland dukar de långbord och bjuder in till räkfrossa men det finns alltid en fast meny. Har du ingen egen båt är det enkelt att hoppa på Västtrafiks färja i Rönnäng för middag och bad. Att sitta mitt ute i havet och känna saltstänken på kinden i solnedgången, med Gullans fisksoppa och en skål rökta räkor framför sig en är en upplevelse som är svårt att slå.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro