ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här högg pappan ihjäl sin 7-årige son

Clarence Frenker · 23 Aug 2011
Uppdaterad 24 Aug 2011

53-åringen dödade sin son med 17 knivhugg. Nu åtalas han för mord och olaga tvång. Det var inte meningen”, säger mannen i förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 53-årige mannen berättar i polisförhör hur han kastar ner sin sjuårige son på köksgolvet. Sedan fattar han tag i en kökskniv och hugger ihjäl pojken med 17 knivhugg. Nu åtalas 53-åringen i Umeå tingsrätt för mord och olaga tvång. – Det var inte meningen, säger han i förhör. Det var den 10 juli i år som den sjuårige pojken hittades knivmördad i familjens lägenhet i Tomtebo i Umeå. Pojkens mormor berättar hur hon strax före dådet suttit och matat pojken med flingor när hon plötsligt kastades ut ur lägenheten av sin svärson, den 53-årige mannen. Genom dörren hörde hon sitt barnbarn ropa ”Vad gör du?”, följt av ett gurglande ljud. Hon sprang då ut och larmade polisen. När polisen kom till platsen stod mannen på balkongen och vinkade. Sedan sade han: – Han är död, jag har dödat honom. Mannen erkänner grov misshandel och vållande till annans död men nekar till mord. – Han har gett en förklaring och jag är inte i stånd att tolka den på annat sätt än att det är familjerelaterat, säger kammaråklagare Inga-Lis Adervall-Åström. Enligt advokat Jonas Wiklund ville mannen skrämma sin hustru och svärmor genom att misshandla pojken. Orsaken ska ha varit att han var rädd att de skulle ta sonen ifrån honom. – Han är förtvivlad över utgången, han har sagt att han blev en annan person vid händelsen, säger Jonas Wiklund. Mannen har genomgått en paragraf-7-utredning och misstänks lida av en allvarlig psykisk störning. Han genomgår nu en stor rättspsykiatrisk undersökning. Rättegången beräknas börja den 13 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro