ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här hyllas bronshjältarna

TT · 18 Jul 2011
Uppdaterad 19 Jul 2011
Anfallsstjärnan Lotta Schelin skriver autografer vid ankomsten till Landvetter i dag.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin skriver autografer vid ankomsten till Landvetter i dag. Foto: Scanpix


Svenska landslaget kom hem till Sverige i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Schelin, bronshjälte.
Lotta Schelin, bronshjälte.Foto: Scanpix
Jubel och applåder väntade de svenska VM-bronshjältarna i ankomsthallen. Hedvig Lindahl kramas om vid ankomsten till Landvetters flygplats i dag.
Jubel och applåder väntade de svenska VM-bronshjältarna i ankomsthallen. Hedvig Lindahl kramas om vid ankomsten till Landvetters flygplats i dag.Foto: Scanpix
Mycket folk på Landvetter.
Mycket folk på Landvetter.Foto: Scanpix

Jubel och applåder väntade de svenska VM-bronshjältarna när de landade på Landvetters flygplats i dag. Laget möttes av ett hundratal familjemedlemmar och fans med blågula tröjor och blommor i famnen. – Fantastiskt. Det har jag nog sagt 150 gånger i dag, men det är så det känns så jag får fortsätta att säga det, säger Lotta Schelin. Anfallskollegan Josefine Öqvist: – Jag är så jäkla stolt. Ingen har trott på oss, så det här är en oerhörd känsla.

– Jättespännande och avgörande på alla sätt och vis, beskriver Lotta Schelin lagandan under turneringen. – Jag vet inte, det sade klick någon gång på vägen efter Stenungsundslägret. Vi känner varandra bra, men vi bestämde någonstans vad vi ville åstadkomma och vad vi ville göra, säger Schelin. – Sedan har vi haft ett öppet forum, man kände sig trygg. Det kunde yttra sig i att vi dansade, att vi hoppade och klappade innan vi skulle in på arenan. Att ingen kände sig hämmad och otrygg i det. Just danserna och peppningen är något som Schelin beskriver som det starkaste minnet utanför planen. På planen är det 3–1-målet mot Australien i kvartsfinalen. – Att göra 3–1 och känna att nu är det nog klart. Att veta att man är i semi och vad det betyder. Det var häftigt, säger Schelin.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro