ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här införs det könsneutrala omklädningsrum på badhuset

Hugo Ewald · 18 Aug 2015
Uppdaterad 18 Aug 2015
Så här ska badhuset se ut.

Så här ska badhuset se ut. Foto: Umeå badhus AB


Fritidsnämnden i Umeå klubbade under tisdagen igenom ett beslut om att stadens nya badhus ska ha ett könsneutralt omklädningsrum. Det innebär att även personer som varken vill byta om på herr- eller damavdelningen kommer att kunna byta om på badhuset utan problem.

klar

Artikellänk är kopierad

När Umeås nya badhus kommer att stå färdigt 2016 kommer det innehålla ett könsneutralt omklädningsrum. Det beslutade fritidsnämnden i Umeå under måndagen, rapporterar SVT Västerbotten. Det betyder inte att det inte kommer att finnas traditionella herr- och damomklädningsrum, utan att ett mindre, låsbart omklädningsrum där besökarna kan byta om en i taget kommer att finnas utöver de två vanligare typerna av omklädningsrum.► LÄS MER: De vill göra offentliga toaletter könsneutrala – Vi har jobbat med tillgänglighet i bred bemärkelse, inte bara fysisk tillgänglighet utan även känslomässig. Det finns människor med olika behov och det måste vi kunna möta, som ordförande är jag jättenöjd över det här beslutet säger socialdemokraten Ari Leinonen, fritidsnämndens ordförande, till SVT Västerbotten. Könsneutrala omklädningsrum finns redan i Norrtälje och Lund och efterfrågas allt oftare. Målgruppen är framför allt personer som inte känner sig bekväma att definiera sig som man eller kvinna eller människor som inte vill byta om inför andra människor.► LÄS MER: Könsneutral leksaksreklam sprider sig utomlands

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro