ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan Bruce spela nästa gång – på vattnet

Gistav Jakobsson · 26 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
 – Drömbokningen vore Ulf Lundell, säger Ida Svensson och Oscar Gyllensten från Mölndals roddklubb.

 – Drömbokningen vore Ulf Lundell, säger Ida Svensson och Oscar Gyllensten från Mölndals roddklubb. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

En flytande scen för Bruce Springsteen nästa gång han kommer till Göteborg. Nej, det är ingen omöjlighet, om Mölndals roddklubb får som de vill. Klubben väntar nu på besked om det är tillåtet att bygga en flytande scen utanför Handikappbadet i Rådasjön.– Det ska vara en scen med ett tak som kan användas till musik, teater och idrottsevenemang, säger Ida Svensson, ledamot i roddklubben.

Redan i dag hålls evenemanget Musik på vattnet varje höst i Rådasjön, men då på en provisorisk scen.

Finansieringen är redan klar genom ett EU-projekt. Kommunen ska stå för underhåll och drift. Ärendet ligger nu hos kommunen, som ska besluta om bygglov.– Vi vill skapa en bra arena för roddtävlingar. Men meningen är att alla ska ha nytta av det här, säger Oscar Gyllensten, ordförande i Mölndals roddklubb.

Exakt hur scenen ska se ut är inte klart. Tanken är att den ska kunna flyttas över hela Rådasjön. Roddklubben hoppas på byggstart i april 2010.

En drömbokning på scenen är Ulf Lundell.– Det skulle passa här ute på vattnet, öppna landskap. Men det är ju inget fel på Bruce Springsteen heller, säger Oscar Gyllensten.

klar

Artikellänk är kopierad

Gistav Jakobsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro