ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan det bli olagligt att läsa jobbmejl när du är ledig

Filip Häggberg · 17 Feb 2016
Uppdaterad 17 Feb 2016
Anställda ska inte behöva svara på jobbrelaterade mejl utanför arbetstid.

Anställda ska inte behöva svara på jobbrelaterade mejl utanför arbetstid. Foto: Alamy


I Frankrike kan det snart bli lätt att koppla bort jobbet på fritiden. En minister vill lagstifta för att se till att anställda ignorerar arbetet när de är lediga.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Frankrikes arbetsminister, Myriam El Khomri, som har lagt fram förslaget. Det är bara en av många nya reformer för att lätta upp reglerna på arbetsmarknaden, skriver Washington Post.

Förslaget går ut på att anställda inte behöver svara på jobbrelaterade mejl eller andra meddelanden utanför kontorstid. Syftet är att det ska bli en tydligare uppdelning mellan arbetslivet och privatlivet.

Idén kommer från generaldirektören för telekomföretaget Orange, som tycker att anställda presterar bättre om de har en bra balans mellan jobbet och privatlivet.

– Yrkesarbetande med balans gör ett mycket bättre jobb än de som kommer till sina arbeten splittrade, ska generaldirektören Bruno Mettling ha sagt till radiokanalen Europe1 Radio.

I Frankrike har sedan tidigare en del företag infört regler. Det slöts en facklig överenskommelse 2014 om förbud att läsa jobbmejlen efter klockan 18 för personer som arbetar inom teknik- och konsultsektorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro