ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan dricksvattnet innehålla giftig plast

Metro-TT · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013
Här kan drisvattnet innehålla giftig plast Gifterna i plasten sprids genom vattenledningar.

Här kan drisvattnet innehålla giftig plast Gifterna i plasten sprids genom vattenledningar. Foto: TT


Boverket backar och går nu ut med i vilka orter bisfenol A kan finnas i dricksvattnet, men vill inte säga vilka fastigheter som har vattenledningar med den giftiga plasten.

klar

Artikellänk är kopierad

En studie som Kemikalieinspektionen, Boverket och Livsmedelsverket gjort visar att 3 000 lägenheter kan ha det hormonstörande ämnet i vattnet. Flest av de lägenheter som berörs finns i Stockholm, Göteborg, Ängelholm och Märsta. Läs mer: Appen som avslöjar gifterna i ditt hem Den som bor i en ort som finns med på listan och är orolig för bisfenol i sitt vatten bör vända sig till sin hyresvärd, säger Elsa Mångård, pressinformatör på Boverket, som bara vill släppa uppgifter på kommun- eller stadsdelsnivå. 

– Vi lämnar inte ut uppgifter på vilka fastigheter det gäller. Vi har valt att sekretessbelägga det här och det har prövats ända upp till Kammarrätten av andra medier, säger Elsa Mångård till metro.se. 

Tidigare i veckan uppgav myndigheterna att de inte tänker berätta för de boende som berörs, utan bara informera fastighetsägarna, men nu har Boverket alltså delvis ändrat sitt beslut.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro