ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här kan du fira Valborgshelgen i Göteborg

Jesper Lögdahl · 27 Apr 2018
Uppdaterad 27 Apr 2018
Fira in Valborg med en majbrasa.

Fira in Valborg med en majbrasa. Foto: Getty images


Våren är här! Vi laddade upp inför detta för några veckor sedan, men nu är det sista helgen i aprilmånad och vi sparkar i gång den varma årstiden. Här lite smått och gott inför, samt på, den sprakande Valborgsmässoaftonen.

klar

Artikellänk är kopierad

GöteborgEn av de stora traditionerna under sista april är att följa den storslagna Chalmers Cortègen som går genom stan. Det är, som vanligt, massa chalmersstudenter som byggt roliga fordon och har på sig roliga kläder och skränar under rutten. Den startar 18.15 från Gibraltarvallen vid Chalmers campus och tar sig sedan runt stan. Ni kan stå lite varstans för den här grejen kommer ingen undan.

Härlanda TjärnPå Valborg måste man ha en brasa och det finns det säkert på många ställen, men jag tycker ni ska åka till Härlanda Tjärn. Förutom att det är fint så kommer det att finnas hoppborg, fiskedamm och chokladhjul för barnen. Firandet börjar kring 17.00 och brasan tänds 20.00. Vi hoppas på lite sång också för att riktigt kasta ut vintern.

Liseberg, Örgrytevägen 5Det är premiär för Liseberg i helgen och det tipsas ju ständigt och jämt om detta tivoli, men det är roligt att gå dit och åka karuseller. Och på måndag, den sista april, är det inga mindre än barnens favorit, och kanske en hel del vuxnas, Samir & Viktor som intar stora scenen. Säga vad man vill – här blir det åka av!

Botaniska Trädgården, Carl Skottsbergs gata 22På söndag är det Hanamipicknick, en japansk i Botaniska. En japansk tradition som sker när körsbärsblommorna blommor. Antingen tar med egen mat eller så besöker du mattruckarna Spira och La Chiva serverar mat hela dagen. Under dagen kommer även trädgårdens koi-karpar släppas ut på grönbete i dammen. Fin dag, minst sagt!

Partille Arena, Gamla Kronvägen 2Alltså många kanske tänker att det inte är mitten av 90-talet just nu och det stämmer ju, men jag tycker ändå att ni ska ta chansen att se Bryan Adams på lördag innan det är för sent. Att se denne man live måste vara något utav det bästa man kan göra. Det har inget med sista april att göra, men det blir en kväll fylld av nostalgi och tryckare och det är ju det viktiga. Everything he does, he does it for you!

Jesper Lögdahl, dj och chefredaktör på World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro