ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan du fynda

Anders Göransson · 8 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BilfyndaPriset på begagnade bilar rasade med 10–15 procent i slutet av förra året. – De bilar som gått ner mest är premiumsortimentet, bränsletörstiga bilar, suv:ar. De är nog hyggligt prisvärda nu, säger Mathias Björkman, vd på bilvärderingsföretaget Bilpriser.se.Nybilsförsäljningen rasade med 33 procent i januari. Prutläge, alltså.DrömbostadenNedgången i bopriser har varit störst på de mest exklusiva villorna och borätterna i stor­stadsregionerna, men prisfallet gäller även andra objekt. Vinnare är de som köper billigt utan att samtidigt behöva sälja sin gamla bo­stad.Bunkra uppOljepriset har rasat, och det kan hus- och bilägare tjäna på. Villaoljan har sjunkit med 25 procent på ett halvår, och bensinpriset ligger mellan 10–11 kronor. Passa på och fyll på tanken, för det kan snabbt vända uppåt. Fore!Nu går det att golfa till reapris. Enligt tidningen Privata Affärer går till exempel en spelrätt på Arlanda golfklubb, som tidigare kunde kosta uppåt 100 000 kronor, nu att köpa för 15 000 kronor på Blocket. En prisminskning med 85 procent.Bygg omROT-avdraget kan ge dig skatteavdrag med upp till hälften av kostnaden för reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnader på bostaden. Avdraget gäller enbart arbetskostnader och är högst 50 000 kronor.

Hyr en attraktiv lokal – billigtI lågkonjunktur står fler affärslokaler tomma, och därmed sjunker hyrorna. För små och stora företagare kan det vara en chans att flytta in i bättre lokaler på mer attraktiva platser.– Med rätt tajming kan man skriva mer fördelaktiga avtal i lågkonjunktur, säger Mikael Wallgren, chef för uthyrning av kommersiella lokaler på Jones Lang LaSalle.

Inne i Stockholms city väntas andelen vakanta lokaler fördubblas till närmare 10 procent under 2009. På andra håll väntas ännu större andel tomma lokaler.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro