ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan du köpa soppa till en hungrig

Fredrik Stjernström · 17 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Nu kan cafégäster i Malmö betala för en soppa till hungriga behövande. På Rene Ekholms café Folk & Vänner har konceptet Suspended soup” genererat ett tiotal måltider på bara några dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

På en svart griffeltavla vid entrén drar Rene Ekholm ett kritstreck för varje soppa som gästerna köper till en behövande. En vegetarisk soppa med bröd kostar 30 kronor och för en soppa med kött blir det en tjuga extra.

– Jag är eld och lågor över det här. Kunderna tycker det är jättehäftigt, säger Rene Ekholm.

Ryktet har spridit sig och det har redan kommit in kunder som bara köpt en suspended soup och sedan gått igen. När den allra första kunden köpte en välgörenhetssoppa blev Rene Ekholm överlycklig.

– Jag hoppade av glädje över att det verkligen fungerade, säger han.

Idén fick han från en konstnär som ställer ut tavlor på caféet, men själva konceptet har äldre anor än så. Enligt uppgift kunde man på många caféer i Neapel i början av 1900-talet köpa en caffé sospeso – en kopp kaffe som en fattig sedan kunde hämta ut.

– Det här ett bra sätt att göra välgörenhet. Jag hoppas att det sprider sig så att alla som behöver kan få mat, säger Rene Ekholm.

LÄS MER: Myten om suspended coffee - och andra Facebooklögner som skakat Sverige

Läs mer:

► #delajulen med Metro

► De delar ut julmat till de mest utsatta

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro