ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan du pruta dig till bättre pris

Patrick Ekstrand · 9 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det går att pruta på det mesta, även om man kan räkna med att få ett par nej innan man lyckas. – Det är alltid bra att pruta och man ska alltid för­söka, säger Stefan Karlsson på prisjämförelse­sajten Pricerunner.

Foto: SCANPIX

BYGGVAROR– Byggvaruhandeln har det väldigt tufft just nu. Där kan man nog se erbjudanden och extrapriser redan innan jul, säger Rolf Karp  handelsanalytiker på Öhman Fond­kommission:

Prutläge:Ja

Foto: SCANPIX

MÖBLER– Jag kan tänka mig att de kan vara lite mer öppna, säger Rolf Karp på Öhmans Fondkommision. Även här gäller regeln att det är lättare att pruta i mindre butiker

Prutläge: Ja

Foto: SCANPIX

KLÄDER– Inte så mycket prut­-läge, säger Rolf Karp.

Den som försöker pruta vid klädköp bör göra det i mindre butiker som måste bli av med sina lager.

– Annars kan de inte betala leverantörerna.

Prutläge: Nej

Foto: SCANPIX

ELEKTRONIKStefan Karlsson på Pricerunner: – Det gäller att vara påläst – det kan vara lättare att få ner priset på en modell som ska ersättas med en nyare eller spara gamla annonser och få ner priset till samma nivå.

Prutläge: Ja

Foto: SCANPIX

BILARMikael Schultz på Vi Bil­ägare: – Det står i princip still i bil­handeln. Den som vill köpa en SUV har stora chanser. Ju större, törstigare och mindre politiskt korrekt, ju billigare. Även extrautrustning kan prutas med.

Prutläge: Ja

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro