ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan du se Eurovision i Göteborg

Jesper Lögdahl · 10 Maj 2017
Uppdaterad 10 Maj 2017
Robin Bengtsson är vidare till finalen på lördag.

Robin Bengtsson är vidare till finalen på lördag. Foto: TT


Nu är det Eurovisiondags och alla undrar hur det ska gå för Robin. Här listar Jesper Lögdahl var du kan se musiktävlingen live med andra schlagertokiga på lördag.

klar

Artikellänk är kopierad

O´Learys Avenyn, Kungsportsavenyn 9.

Om du känner för att hänga på en sportbar med allt vad det innebär, men samtidigt titta på Eurovision-finalen passar O´Learys på Avenyn bra. Mitt i stan med krypavstånd till vagnarna. Här har dom faktiskt visat hela den svenska Melodifestivalen från februari och nu övergår detta i Eurovision. Gå hit och ät popcorn samt titta på Robin Bengtsson och se hur det går för honom i finalen.

Gretas, Drottninggatan 35.

Göteborgs bästa gayklubb ger, kanske inte helt oväntat, möjlighet att följa finalkvällen för Eurovision. Här kan du på storbilds-tv se spektaklet från Kiev tillsammans med andra glada. Kvällen till ära öppnar klubben vid 21.00 och efter det kan du så klart dansa till schlagers hela natten. På dansgolven spelar Andylicious och Wookie så ta med boan för säkerhets skull.

Bee bar, Stora Saluhallen, Kungstorget 13-15.

På Bee har dom kört schlagerparty hela veckan och visat delfinaler och diggat loss till bidragen i årets tävling. Ikväll, fredag är det Schlagerbar De Luxe, och i morgon, lördag, blir det total eurovsioneufori när det är le grand finale! Här kan du inte bara följa vem som vinner utan också, så klart, efteråt dansa dig svettig till DJ Aron som tar vid efter programmet och kör efterkaka till sent. Bee there eller var fyrkantig som folk brukar säga.

Hard Rock Café, Kungsportsavenyen 10.

Om det är så att du tänker: Jag orkar inte titta på det här, men lyssnar gärna, men har ingen radio hemma så är Hard Rock Café the place to be. Här visas inte Eurovison, men du kan lyssna på tävlingen. Om det är ljudet från SVT:s sändning med Måns Zelmerlöw och Edward af Silléns ljuva röster eller från P4:s sändning med Carolina Norén, Björn Kjellman och Ola Gäverth som programledare är oklart, men det blir säkert bra ändå. Det är ju samma program i slutändan. Så ta på något rockigt och gå hit.

Vardagsrummet, hemma.

Är du inte sugen på att gå ut på krogen och titta så sitt då för Guds skull inte hemma ensam. En tips är att köpa billiga guldfärgade hattar i plast, några fjäderboas, svenska vimplar och två konfettismällare. Sen bjuder du hem vänner, kollegor eller varför inte grannarna. Gör en god bål med jordgubbar, häll upp snacks i en skål och börja redan 20.00, alltså en timme innan sändningen, med en uppvärmning där ni kör ett litet schlagerquiz. Sen viftar ni för brinnande livet när Robin Bengtsson gör sitt framträdande. Vinner han skjuter ni konfettismällare. Förlorar han skjuter ni smällarna ändå. Bara för att det är kul.

Jesper Lögdahl är dj och chefredaktör på World in property.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro