ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan du se VM

Ann Hagman · 8 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
fotbolls-VM går att se på O’Learys på Centralen..

fotbolls-VM går att se på O’Learys på Centralen.. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

– Under alla förutsättningar kommer O’Learys att visa fotbolls-VM. Det lovar Lars Edengreen, vd för företaget SSP som är huvudägare till sportbarkedjan. Stockholms tingsrätt avslog TV 4:s begäran att stoppa restauranger som inte ingått ett speciellt avtal med TV 4 från att visa matcherna på storbilds-tv i lokalerna. – Domstolen höll med oss om att det handlar om upphovsrättsligt skyddat material, men ville inte pröva målet förrän brottet är begånget, det vill säga efter VM. Då kommer vi att lämna in en ny stämning och jag kan inte se annat än att vi får rätt, säger Göran Ellung, kommunikationsdirektör på TV 4.

KRÄVER BETALNING TV 4 kräver att varje bar som visar fotbolls-VM ska betala 120–240 kronor per match. Enligt SSP skulle deras utgift till TV 4 bli 15 000 per restaurang under hela VM. – Det kan ju kanske ses som en överkomlig summa, men för oss handlar det om en princip. Om vi säger ja till att betala nu, säger vi också ja till att betala för att visa Melodifestivalen, Faddergalan och alla andra program som sänds i SVT och TV 4, säger Lars Edengreen.

RÄCKER MED REKLAMEN Enligt TV 4 har sändningsrättigheterna från VM blivit så kostsamma att alla aktörer som tjänar pengar på TV-sändningarna måste vara med och betala. – Vi ansåg att det räcker med O’Learys marknadsföring för att bevisa att de olagligen tänker visa våra sändningar. De flesta restauranger, även delar av O’Learys inser att vi har rätt och har redan betalat, säger Göran Ellung.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro