ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan du tjuvkika på Lena Dunhams privata mejl

Josefin Svenberg · 4 Jul 2013
Uppdaterad 4 Jul 2013

I veckan fick tiotusentals människor tillgång till flera kändisars privata mejl om pengar – bland annat ett där Girls”-stjärnan Lena Dunham avböjer att köpa en Josef Frank-soffa från Sverige eftersom den var för dyr.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är i konstnären och regissören Miranda Julys nya projekt ”We think alone” på Magasin 3 i Stockholm som kända personers mejlkorgar blottas.

Däribland skådespelaren Kirsten Dunst, ”Girls” skapare Lena Dunham och systrarna Mulleavy bakom klädmärket Rodarte.

Konstprojektet existerar bara i inkorgarna hos de personer som anmäler sig här. Varje måndag fram till den 11 november dimper då en tematisk sammanställning av tio mejl från de kända personerna ned i inkorgen. Det första utskicket gjordes måndagen den 1 juli och temat var pengar. Enligt Magasin 3 var då 48 000 mejladresser anmälda.

Lena Dunhams mejl är från april i år och avslöjar att hon uppenbarligen var nära att köpa en svensk soffa. I mejlet meddelar Dunhams assistent att en Liljevalchssoffa av Josef Frank inklusive frakt från Sverige till USA skulle kosta Dunham motsvarande 160 000 svenska kronor.

Dunham svarar assistenten: ”Kom nyss fram till att det är alldeles för dyrt :)”

Kirsten Dunsts mejl handlade om att hon skulle sälja sin bil till en kompis för motsvarande 46 000 svenska kronor.

”We think alone har gett mig en ursäkt att läsa mina vänners e-post och e-post till människor som jag önskar vore mina vänner, och på gott och ont har det förändrat mitt sätt att se på dem alla”, skriver Miranda July själv på projektets hemsida.

Alla mejl skrevs innan projektet började.

”We think alone” ingår i utställningen ”On the tip of my tongue” som produceras av Magasin 3 Stockholm Konsthall.

Lena Dunham Amerikansk filmskapare, författare och skådespelare. Främst känd som skaparen av den hyllade HBO-serien ”Girls”.
Lena Dunham Amerikansk filmskapare, författare och skådespelare. Främst känd som skaparen av den hyllade HBO-serien ”Girls”.Foto: AP
Kirsten Dunst Amerikansk-tysk skådespelare känd från”Melancholia” (där hon fick en Guldpalm för sin prestation), Spidermanfilmerna, ”Marie Antoinette” och ”Bring it on”.
Kirsten Dunst Amerikansk-tysk skådespelare känd från”Melancholia” (där hon fick en Guldpalm för sin prestation), Spidermanfilmerna, ”Marie Antoinette” och ”Bring it on”.Foto: AP
Kate och Laura Mulleavy Amerikanska mode- och kostymdesigners. Systrarna är grundare av det hyllade klädmärket Rodarte.
Kate och Laura Mulleavy Amerikanska mode- och kostymdesigners. Systrarna är grundare av det hyllade klädmärket Rodarte.Foto: AP
Kareem Abdul-Jabbar. Amerikansk författare, filmskapare och före detta basketproffs med poängrekordet i NBA.
Kareem Abdul-Jabbar. Amerikansk författare, filmskapare och före detta basketproffs med poängrekordet i NBA.Foto: AP
Etgar Keret Israelisk författare och filmskapare. Två av Kerets böcker finns översatta till svenska; ”Åtta procent av ingenting” och ”Goda intentioner”. Debuterade som filmregissör med ”Jellyfish” 2007.
Etgar Keret Israelisk författare och filmskapare. Två av Kerets böcker finns översatta till svenska; ”Åtta procent av ingenting” och ”Goda intentioner”. Debuterade som filmregissör med ”Jellyfish” 2007.Foto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro