ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kan vattnet ta slut i veckan 

Emmelie Wallroth · 14 Jul 2014
Uppdaterad 14 Jul 2014

Foto: TT


Det förbrukas mer än vad vi har möjlighet att producera.” 

klar

Artikellänk är kopierad

I början av veckan kan dricksvattnet på Bjärehalvön, som tillhör Båstad och Ängelhoms kommun, ta slut, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen är problemet återkommande i Båstad varje år, och den här sommaren är det värre än vanligt. Anledningen är att man har tvingats stänga två dricksvattenbrunnar – vilket har gjort att vattentillgången är på en kritisk nivå.

– Det är ännu ingen katastrof, men det är riktigt, riktigt illa. Det förbrukas mer än vad vi har möjlighet till att producera, och då går ändå vår produktion på högvarv, säger Jonas Håkansson, ansvarig chef för dricksvattenenheten på Nordvästra Skånes vatten och avlopp, till Helsingborgs Dagblad.

Boende på Bjärehalvön uppmanas nu att tänka på hur man använder vattnet och till exempel låta bli att tvätta bilen eller fylla upp poolen.

Men det är inte bara brist på vatten i kranen som oroar. Om vattnet sinar så kommer det inte gå att spola på toaletten.

– Skulle alla våra system tömmas, och vi får in luft där, så kommer vi snabbt att få bakteriologiska problem. Händer det så har vi enorma problem framför oss hela hösten, säger Jonas Håkansson till Helsingborgs Dagblad.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro