ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här klär tyska Pegida-grundaren ut sig till Hitler

Karolina Skoglund · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/The Irish Times

Grundaren av den antiislamska organisationen Pegida, som så sent som i måndags demonstrerade på Köpenhamns gator, har klätt ut sig till Hitler och lagt upp en bild på sin Facebooksida, rapporterar tyska medier. 

Att klä ut sig till Hitler, vilket land och parti man än tillhör, är illa nog. Är man dessutom från Tyskland och grundare av det främlingsfientliga Pegida, medborgarrörelsen som startat de antiislamistiska demonstrationerna i Dresden, är det allt annat än okej. Men detta var alltså precis vad Pegidas ledare Lutz Bachmann gjorde.

Tillsammans med texten "Er ist wieder da!", vilket betyder ”Han är tillbaka”, ska han ha publicerat bilden på sin Facebooksida, enligt The Irish Times och tyska Huffington Post. Lutz Bachmann ska sedan ha tagit bort sin Facebookprofil helt och hållet sedan Dresden’s Morgenpost newspaper kontaktat honom om den bild han lagt upp.

Anhängare till Pegida hävdar att bilden är fejk.

Ett drygt hundratal personer vandrade i danska Pegidas första demonstrationståg i Köpenhamn på måndagen. Enligt en sida på facebook planerar Pegida ett demostrationståg även i Sverige i början på februari. Något som redan väckt protester.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro