ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här klättrar han upp fyra våningar – och räddar barnet

Johan Wikén · 28 Maj 2018
Uppdaterad 28 Maj 2018
Våning för våning klättrar Mamoudou Gassama för att nå barnet.

Våning för våning klättrar Mamoudou Gassama för att nå barnet. Foto: Skärmdump Twitter


Det fyraåriga barnet hängde från en balkong på fjärde våningen – men en 22-årig man klättrade upp och räddade barnet. Händelsen fångades på film och räddaren hyllas nu i Frankrike.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen utspelade sig under lördagen i norra Paris. I videon ser man hur ett barn hänger från en balkong på fjärde våningen. En man, som är 22-åriga Mamoudou Gassama, klättrar då upp för att rädda barnet. Balkong för balkong. När han är uppe på fjärde våningen hjälper han barnet i säkerhet.

– Jag såg alla människor skrika och bilar som tutade. Jag klättrade upp och, tack gode Gud, jag räddade barnet, säger Mamoudou Gassama enligt France24.

I videon, som har fått miljoner visningar, ser man även att en granne försöker hålla i barnet så att inte en olycka ska ske. Men grannen syns inte till när Mamoudou Gassama börjar sin klättring.

Enligt ett Twitterinlägg från Paris borgmästare Anne Hidalgo kom 22-åringen från Mali för några månader sedan. Han vill nu bygga upp ett liv i landet.

”Jag sa till honom att hans heroiska insats är ett föredöme för alla medborgare och att staden Paris självklart kommer att stötta hans ansträngningar att bosätta sig i Frankrike”, skrev borgmästaren på Twitter.

Frankrikes president Emmanuel Macron bjöd under måndagen in Mamoudou Gassama till Élyséepalatset för att tacka honom personligen. Presidenten beslutade också att Gassama skulle få franskt medborgarskap samt erbjudas ett jobb.

Barnets pappa ska, enligt France24, ha förhörts av polis om varför han lämnade sitt barn oövervakad på balkongen. Mamman befann sig på annan ort under helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro