ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kommer partynorskarna

Tomas Lundin · 29 Mar 2013
Uppdaterad 29 Mar 2013

"Partysvensker go home!" är ett uttryck som brukar klottras av norrmän som inte uppskattar besök från grannarna. Men på skärtorstagen är det norrmännen som korsar gränsen för att festa i Strömstad.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att Systembolaget hade stängt inför invasionen blev det livat i gränsstaden då runt 10 000 norrmän deltog i den traditionella invasionen, som år ut på att åka runt i staden, dricka och ha kul.  Ibland för kul. 90 poliser, hästar, båtar och helikoptrar hade kommit till undsättning inför skärtorsdagen – som är en röd dag i Norge. Även norsk polis var på plats. Facit för årets invasion var att 28 personer omhändertogs för fylleri och två för skadegörelse efter att ha sparkat på bilar.  – I det stora hela en ganska normal skärtorsdag, inte någon lugn men heller inte jättestökig, sammanfattar Jörgen Olsson, stationsbefäl i Strömstad, till TT.   Redan vid 18-tiden återvände norrmännen för att fortsätta på hemmaplan – och för att lida på långfredagen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro