ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här kör bilarna fortast i Malmö

Kinga Lezanska Sjölin · 1 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Över 80 bilförare om dagen åker fast för fortkörning på de skånska vägarna. Metro har listat Malmögatorna där fartdårarna härjar främst.Närmare 30 000 fortkörare åkte fast på de skånska vägarna under det senaste året, de flesta i tätbebyggt område. I Malmö härjar fartdårarna främst på Amiralsgatan, Nobelvägen, Pildammsvägen och Sallerupsvägen.– Det finns folk som kör i 130 kilometer i timmen på de här vägarna, säger Thomas Modigh på polisens trafikgrupp, enhet Malmö.

De flesta av Malmös fartsyndare gasar på 11–15 kilometer i timman mer än tillåtet inom tätbebyggt område. Det ger 2 400 kronor i böter. Till de värsta fartsyndarna räknas de som kör mer än 40 kilometer i timmen för fort i tätbebyggt område. Under förra året rapporterades 34 sådana fall i Skåne. Dessa 34 fall har alla gått vidare till åklagare för fortsatt utredning. – De visar en sådan likgiltighet inför andra, säger Thomas Modigh.

På 70–110-vägar haffade polisen det senaste året 60 fortkörare som överskred hastighetsgränsen med mer än 50 kilometer i timmen. Dessa har också gått vidare till åklagare. Polisen hoppas att den nya hastighetsbegränsning som träder i kraft den 15 september, 40 kilometer på flera Malmövägar, ska tämja fartdårarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro