ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här krossar Metro okrossbar mobil

Ola Jacobsen · 22 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Redo. Stensättaren Micke Boström från Hägersten sten och anläggning förbereder testet i Gamla stan i Stockholm.

Redo. Stensättaren Micke Boström från Hägersten sten och anläggning förbereder testet i Gamla stan i Stockholm. Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

Asfaltera. Vattnet kokar på skärmen, men telefonen fungerar fortfarande.
Asfaltera. Vattnet kokar på skärmen, men telefonen fungerar fortfarande.Foto: Ola Jacobsen
Hacka med pikmejsel och portugis. Knapparna trycks in och stannar inne.
  ”Jungfru”-drop. ”Jungfrun” är en 25 kilo tung järnklump som används för att knacka ner gatsten. Först händer inte så mycket, men när telefonen ställs på högkant krossas den direkt.
Hacka med pikmejsel och portugis. Knapparna trycks in och stannar inne. ”Jungfru”-drop. ”Jungfrun” är en 25 kilo tung järnklump som används för att knacka ner gatsten. Först händer inte så mycket, men när telefonen ställs på högkant krossas den direkt.Foto: Ola Jacobsen
Krossad.
Krossad.Foto: Ola Jacobsen

Deras första okrossbara telefon sköt vi sönder. Nu får uppföljaren ännu tuffare behandling – ett arbetspass tillsammans med stenläggare. När vi skulle testa Sonims första okrossbara telefon XP1 försökte vi skjuta sönder den. Efter att ha överlevt flera skott gjorde till slut en älgstudsare slut på den. När nu Sonim uppdaterar sin senaste telefon, XP3, med både kamera och GPS gör vi ett nytt försök. Den här gången med ett ännu tuffare test.

Metro Teknik låter telefonen följa med ett gäng stensättare på ett arbetspass i Gamla stan i Stockholm. Hur okrossbar är Sonim XP3 Quest?Micke Boström på Hägersten sten och anläggning är nyfiken på hur telefonen kommer klara testet.– Det har inte funnits en enda bra telefon sedan hajfenan. De håller inte, jag förbrukar två telefoner om året. Det finns inte någon som kan göra en telefon för en stensättare helt enkelt, säger Micke Boström. Det första testet är att tappa ner den i nylagd asfalt och köra över den med en vibroplatta. – Kolla! Vattnet kokar på displayen, men telefon fungerar fint om man bara torkar av den, säger Micke Boström. Nästa test är att hacka på den med en pikmejsel och en portugis. Knapparna trycks in och stannar inne. Telefonen stängs av, men den ser fortfarande ganska hel ut. Det sista testet är att släppa en "jungfru", en 25 kilo tung järnklump som används för att knacka ner gatsten med, på telefonen. Först händer inte så mycket, men när telefonen ställs på högkant krossas den direkt. Resultat: Inte heller Sonim XP3 Quest är okrossbar.– Fast det är helt otroligt att den klarar att bli asfalterad, säger stensättaren Micke Boström.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro