ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här lägger svenskarna sina fondpengar

Johan Nylander · 13 Feb 2013
Uppdaterad 13 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

De som placerat sina sparpengar i Sverigefonder har haft en bra start på året. Nu ökar de i popularitet bland befolkningen, skriver Dagens Nyheter.

Allt fler svenska väljer att lägga sina pengar i aktiefonder, och de fonder som fokuserar svenska bolag är mest populära. Även breda globalfonder är i ropet. Däremot är många skeptiska mot investeringar i tillväxtmarknader, som Kina. Det visar nya siffror från branschorganisationen Fondbolagens Förening för januari.

Sedan årsskiftet har Sverigefonder i snitt ökat med 5,4 procent i värde, enligt DN. Globalfonder är upp 4 procent.

“Bägge siffrorna är ett bra resultat för drygt sex veckors tid. En sådan kort period är inget att bedöma fonder efter men det visar att rädslan för aktier som funnits tidigare i varje fall dämpats”, skriver DN:s fondexpert Hasse Eriksson i en analys.

Under januari steg nettosparandet (så mycket som spararna sätter in jämfört med hur mycket de tar ut) med hela 10 miljarder kronor.

En av fördelarna med att investera i Sverigefonder är att man inte behöver bekymra sig över hur valutan förändras, något som alltid är en faktor vid investering i fonder baserad på utländsk valuta, skriver tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro