ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här lånar eleverna ett yrke

Fabian Bengtsson · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011
Linnea Karlsson och Emy Ulricksson pratar om vårdyrken med undersköterskan Pia Rönnesjö. – Jag har fått en bättre inblick i vården och om vad man kan läsa och jobba med, säger Linnea Karlsson.

Linnea Karlsson och Emy Ulricksson pratar om vårdyrken med undersköterskan Pia Rönnesjö. – Jag har fått en bättre inblick i vården och om vad man kan läsa och jobba med, säger Linnea Karlsson. Foto: Christina Blom


Brandmän, uppfinnare och ­sol­dater är deras i en kvart. ­Gym­nasiemässan blickar mot framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

I tisdags öppnade Svenska Mässan dörrarna för gymnasiedagarna, vars mål är att ge högstadieelever information inför deras stundande val av gymnasieskola. I avdelningen Levande Bibliotek kan eleverna låna representanter från olika yrkesgrupper för att under en kvart diskutera vad deras jobb handlar om. Där hittar 15-åriga Linnea Karlsson och Emy Ulricksson undersköterskan Pia Rönnesjö. – Hon berättade om att man blir glad varje gång man hjälper någon att bli bättre och att det är ett yrke där man aldrig vet vad som händer, säger Linnea Karlsson. – Jag har funderat på att jobba inom vården för jag vill jobba med människor, säger Emy Ulricksson. Både traditionellt populära yrken och bristyrken är representerade men enligt Wictoria Kowats som är projektledare för Gymnasiedagarna fokuserar eleverna inte främst på framtida jobb. – De är inte riktigt där ännu och är mest fokus på gymnasievalet. Tanken bakom mässan är att ge vägledning och med levande bibliotek vill vi ge en liten blick in i framtiden, säger hon. Gymnasiedagarna pågår fram till och med torsdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro