ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här länsar han 95-åringens konto – och visar fuck you” åt kameran

Johan Wikén · 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015
Mannen gjorde en segerdans och visade "fuck you".

Mannen gjorde en segerdans och visade "fuck you". Foto: Polisen


Männen utgav sig för att vara från Postkodlotteriet” – och lurade till sig bankkort och pinkod från en 95-årig kvinna. När de länsar kontot gör en av männen en segerdans och visar ”fuck you” åt kameran.

klar

Artikellänk är kopierad

Söndagen den 27 september ringde det i telefonen hemma hos den 95-åriga kvinnan. En man presenterade sig och sa att han ringde från ”Postkodlotteriet” – och att kvinnan hade vunnit, rapporterar TV4:s ”Brottsplats Sverige”.

– Han sa att det skulle komma upp folk för att överlämna vinsten. Mycket riktigt ringde det på dörren kort därefter, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter till Metro.

►LÄS MER: Bedragare lurade man med Downs syndrom att tömma sitt konto

Två män steg in och lyckades lura den 95-åriga kvinnan att lämna ifrån sig bankkort och pinkod så att de kunde sätta in vinstpengarna.

– I stället tömde de hennes bankkonto på pengar. Totalt 14 000 från tre olika bankomater, säger Jan Olsson.

Vid en bankomat i Kungsängen, nordväst om Stockholm, fångades en av de misstänkta på övervakningsbilder. Mannen ses ta några danssteg för att sedan visa finger rakt in i kameran.

– Han lever i den uppfattningen att man inte kan åka fast om man begår bedrägerier. Annars skulle han aldrig göra sådär. Han vet att kameran finns där men struntar i den totalt.

Polisen vill ha hjälp att identifiera mannen på bilden. De som har gjort iakttagelser i samband med händelsen den 27 september vid 12.30-tiden kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Det är inte helt ovanligt att bedragare utger sig för att vara från ”Postkodlotteriet”. Jan Olsson vill dock inte gå in på om de har kopplat mannen på bilden till andra brott.

– Men att det här skulle vara det enda bedrägeribrott han skulle ha begått är uteslutet.

Fallet tas upp i kvällens ”Brottsplats Sverige” i TV4 klockan 21.00.

LÄS MER: Polisen: Varning för falska poliser – så avslöjar du bluffen

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro