ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här led rådjuret i två timmar – trots larm till polis

Caroline Wetterborg · 18 Maj 2012
Uppdaterad 21 Maj 2012
Här led rådjuret  i två timmar – trots larm till polis Patrik Nystrand kunde inte väja för rådjuret men ringde polisen direkt efter olyckan. I två timmar låg det döende rådjuret på gatan innan polis kom till platsen.

Här led rådjuret i två timmar – trots larm till polis Patrik Nystrand kunde inte väja för rådjuret men ringde polisen direkt efter olyckan. I två timmar låg det döende rådjuret på gatan innan polis kom till platsen. Foto: Urban Brådhe


Ett påkört rådjur låg skadat i två timmar i bussfilen på Stadsgårdsleden, trots att busschauffören Patrik Nystrand ringde polisen om och om igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det påkörda rådjuret.
Det påkörda rådjuret.Foto: Patrik Nystrand

I onsdags morse körde Patrik Nystrand buss 446 på Stadsgårdsleden när ett rådjur dök upp i körbanan. Han kunde inte väja och krockade med djuret. Rådjuret överlevde – men låg allvarligt skadat i bussfilen. Patrik Nystrand stannade, tog kontakt med polisen och fick veta att viltvårdare var på väg. Men ingen dök upp.  

– Vi står där och väntar och tycker att det är för jäkligt. Barn går förbi, alla står och tittar och ser hur djuret lider, säger han. 

Efter flera samtal till polisen tog Patrik Nystrand saken i egna händer och ringde en annan viltvårdare. Han var på plats efter 20 minuter och kunde avliva rådjuret – som då legat skadat i två timmar. Samtidigt kom den viltvårdare polisen skickat. 

– Det är fruktansvärt, det får inte gå till så, säger Patrik Nystrand. 

– Jag sa tydligt att rådjuret lever och ligger mitt i vägbanan. Jag tycker verkligen att polisen kunde åkt ut och tagit kontroll över situationen.

Polisens rutiner vid vilt-olyckor är att man inte åker ut, om inte djuret utgör en trafikfara. Man bedömde att så inte var fallet. Ärendet lämnas till viltvårdare. 

– Ett djur som lider ska inte behöva ligga och lida i två timmar, det är naturligtvis inte acceptabelt, men varför det har blivit på det viset vet inte jag, säger Ulf Lindgren, informatör vid Stockholmspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro