ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Har ni hört den där om finanskrisen?”

Marijana Dragic · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Komikerfrossa i dåliga tider

klar

Artikellänk är kopierad

Özz Nüjen är aktuell med ”Omogna killar” (tillsammans med Måns Möller och Patrik Larsson) som har premiär på fredag. – Oavsett konjunktur har man inte råd med dåliga skämt, säger ståupparen Özz Nüjen.
Özz Nüjen är aktuell med ”Omogna killar” (tillsammans med Måns Möller och Patrik Larsson) som har premiär på fredag. – Oavsett konjunktur har man inte råd med dåliga skämt, säger ståupparen Özz Nüjen.Foto: Scanpix

Finanskrisen må ha lamslagit ekonomin, men inte Sveriges vassaste tungor. Enligt Özz Nüjen är han och komikerkollegerna beroende av sin samtid – i detta fall lågkonjunkturen.– Vi är tvungna att skämta om det som händer här och nu. Vi är samtidspoeter. Eller en temperatursticka    i arslet på samhället.Man kan skämta om mycket, men inte allt.– Att göra sig rolig över att de hemlösa blir fler är kanske inget man ska göra. Människor ska ändå kunna tycka om en och då är det bättre att sparka uppåt.– Sedan ska man inte skämta om regeringspolitiken. Den är redan ett skämt.Men ska man tro komikern är ekonomins försämring inte enbart av ondo.– Företagen har inte mycket pengar och hyr därför in den billigaste komikern till julfesten. Så Özz Nüjen har äntligen fått jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Marijana Dragic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro