ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här ökade bostadspriserna mest i februari

David Peterson · 7 Mar 2019
Uppdaterad 7 Mar 2019
Malmö sticker ut på bostadsmarknaden.

Malmö sticker ut på bostadsmarknaden. Foto: TT.


Varken rikspriset på villor eller bostadsrätter förändrades i februari. Men det finns regionala skillnader. Det visar nya siffror från Svensk mäklarstatistik.

klar

Artikellänk är kopierad

Rikspriserna på bostäder står still. Men det finns regionala skillnader, enligt nya siffror från Svensk mäklarstatistik.

– Bland storstadsområden finns det regionala skillnader. I södra Sverige ser det mer positivt ut medan den bilden inte riktigt finns för villamarknaden i Stockholm. På det stora hela är det en marknad som är avvaktande, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik.

Malmö sticker ut

Den senaste månaden ökade priserna på bostadsrätter med 1 procent i Stor-Malmö och med 2 procent i centrala Malmö. I centrala Göteborg minskade priserna med 1 procent medan de stod still i Stor-Göteborg och i Stockholmsområdet.

– Man ska konstatera att innan hösten 2017 var det stadiga prisökningar nästan överallt. Tittar man nu tillbaka på riksnivå så ligger vi på samma prisnivåer som rådde för två och en halvt år sedan, säger Per-Arne Sandegren.

På villamarknaden är det Stor-Malmö som sticker ut. Där ökar priserna med 3 procent och totalt har priserna ökat med 5 procent det senaste året. I Stor-Stockholm har priserna ökat med 1 procent dem senaste månaden medan de stått still i Stor-Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro