ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här ökar våldsbrotten

Marina Ferhatovic · 27 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Våldsbrotten ökar mer i kranskommunerna än i Göteborg.  Förklaring: nya fest­va­nor och ökat alkoholintag.Antalet anmälda våldsbrott har ökat kraftigt i Göteborgsregionen under de senaste tio åren, enligt siffror från Brottsförebyggande rådet.

Men ökningen i själva Göteborg har varit en av de minsta, bara 27 procent jämfört med exempelvis Lerum där det ökat med 121 procent.

Thomas Pettersson, statistikansvarig vid polisen i Västra Götaland, tror att det beror på att storstadens nöjeskultur har spritt sig till andra kommuner i regionen.– Tidigare åkte man till Göteborg för att festa. Men nu finns det fler krogar med sena öppettider och serveringstillstånd även i mindre kommuner. Då ökar också slagsmålen.

De flesta våldsbrotten begås i stadskärnorna där även krogtätheten är störst som till exempel Avenyn i Göteborg. I Kungälv är Västra gatan mest drabbat liksom Mölndals centrum i Mölndal.

klar

Artikellänk är kopierad

Marina Ferhatovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro