ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här öppnas Sveriges största satsning på lyx

Ricki-Rebecka Petrini · 20 Mar 2017
Uppdaterad 20 Jun 2017
Anonyma Brunkebergstorg ska ges chansen att blomma ut med try nya hotell bara i år.

Anonyma Brunkebergstorg ska ges chansen att blomma ut med try nya hotell bara i år.


Brunkebergstorg mitt i Stockholm genomgår en total förvandling. Tre hotell öppnar upp bara i år och de är en del av det största stadsutvecklingsprojektet i city sedan 1970-talet. Metro har fått en exklusiv förhandstitt på Stockholms nyaste hotell.

klar

Artikellänk är kopierad

Låt oss med en gång ta upp den rosa elefanten i rummet. Ända sedan kontroverserna kring rivningen av gamla Klara, har ämnet city liksom retat upp stockholmarna oavsett vad som kommit på tal. Fula Sergels torg / kanske-kan-bli-snygga-Sergels torg, fula Kulturhuset / ändå rätt coola Kulturhuset. Och så har turerna gått sedan 1960-talet. Men hur man än vrider och vänder på det, är de nya Klarakvarteren på många håll ödesbelagda klockan 17:05 en vanlig vardag. Om helgen råder en smärre övergivenhet runt Riksbankens hatade fasad. Summan av kardemumman: huvudstadens invånare och besökare har fram tills nu noll associationer till anonyma Brunkebergstorg.

–Det är dags för något nytt i city. I de här kvarteren har det inte hänt något sedan nattlivet blommade i Kungsträdgården, säger Jenny Edh Jansen, director of marketing & PR på At Six.

Som ett av tre nya hotell som i år öppnar upp portarna i kvarteren, har At Six mycket att bevisa. Om man överhuvudtaget ska få folk att hitta hit måste man på riktigt sätta Brunkebergstorg på kartan. Därför satsas det nu på mer än bara hotellrum.

–När du som gäst checkar in här ska du aldrig behöva fastna i lobbyn utan våra lobbyvärdar visar in dig till bodegan eller en trappa upp för en kaffe eller en drink innan du åker upp på rummet, berättar Henrik Jakobsen, director of food & beverage på At Six.

Konst pryder trapporna i lobbyn på At Six.
Konst pryder trapporna i lobbyn på At Six.

Oväntade prylar på rummen

Hotell som sociala knytpunkter har sedan länge ploppat upp bland världens metropoler. Här ska besökare natta över och lokalbefolkningen hänga, mingla och umgås. Kombinationen gör att hotellen ska täcka dygnets alla timmar med sitt utbud.I Sverige har framförallt Scandic stuckit ut hakan med sina Signature Hotels, bland annat Anglais och Haymarket. På dessa adresser har även stans invånare hittat hit till afterworken och middagen.

–Vi vill vara nyskapande och därför bjöd vi in många duktiga människor redan tidigt i processen för att skapa Hobo, menar Mattias Stengl, hotellchef.

Intill 5-stjärniga At Six ligger mer intima Hobo, som med hög designfaktor och lokala inslag ska locka den estetiskt lagda gästen. Retroflörten, i allt från gästrum till de sociala ytorna, är svår att missa och i hotellets lobby har man sin egen växtodling.Rummen är utrustade med designade högtalare, husets egna doft och diverse tech-prylar som skulle göra Sheldon Cooper från ”The big bang theory” grön av avundsjuka.

Retrodesign på Hobo.
Retrodesign på Hobo.

Högsta säkerhetsnivå

At Six har också satsat stort på den sociala biten med flera restauranger och barer. I Listening Bar har man skapat ett annorlunda koncept för audiofiler och musikälskare.

–Vi har ett unikt högtalarsystem från Japan som inte finns någon annanstans i Sverige. Med gästande DJ:s från hela världen kommer vi ha sessions som spelas i hela hotellet, från restaurangens högtalare till gästrummen när  du checkar in, berättar Henrik Jakobsen.

Högst upp i byggnaden har huvudstaden fått en ny presidentsvit värdig internationella digniteter och statsbesök. För att kunna husera den typ av gäster har At Six satsat extra mycket på säkerhet.

–Förutom ett tekniskt och fysiskt skydd på hotellet som kameraövervakning och den senaste brandsäkerhetstekniken, har personalen fått extra säkerhetsutbildning. Man måste förstå att det är ett gemensamt ansvar vi alla har idag på hotellet, säger John Arentoft, säkerhetschef.

I hotellets garage kan gäster som inte vill använda huvudentrén göra en mer subtil sorti via någon av de fyra utfarterna som förbinder hotellet med stans omgivande gator.

Modern design i receptionen.
Modern design i receptionen.
pil
Läs också

Ikoniskt cityhotell blir nytänkande hipsterhotell

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro