ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Har över en halv miljon medlemmar – nu bjuds "Bensinupproret" in till riksdagen

Sophie Tanha · 16 Maj 2019
Uppdaterad 16 Maj 2019
Representanter från upproret bjuds in till riksdagen.

Representanter från upproret bjuds in till riksdagen. Foto: Pixabay/Camilla Svensk/Sveriges riksdag


Facebookgruppen som protesterar mot bensinpriserna, "Bensinupproret", har nu över en halv miljon medlemmar. Nu har representanter från gruppen bjudits in till riksdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Representanter från Facebookgruppen kommer till riksdagen på torsdag nästa vecka och då kommer även nationalekonomen Jacob Lundberg vara med för att prata om skatter på utsläpp och klimatåtgärder, skriver Dagens Nyheter.

Kräver EU-priser

En engagerad medlem i gruppen, Peder Blohm Bokenhielm, påpekar att gruppen, trots riksdagsinbjudan av den moderata ledamoten Niklas Wykman, håller sig politiskt obundna. Ett av gruppens krav är att bensinpriset ska sänkas till tolv kronor liter.

– Vi vill ha ett pris som mer liknar resten av EU. Med all respekt för klimatet så är Sverige bland de främsta länderna när det gäller miljöpolitik. Vi är bland de bästa i världen på att återvinna och vi sopsorterar otroligt bra. Men Sverige står för en mycket liten del av hela världens utsläpp, säger Peder Blohm Bokenhielm till DN.

Marsch till Rosenbad

Samma vecka som gruppen bjudits in till riksdagen planeras även en stor demonstration i Stockholm, där sympatisörer ska tåga mot Rosenbad. Gruppen har planerat att demonstrera tidigare, men fick ställa in då de inte hann ordna tillstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro