ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här pekar Google ut Bögringen”

Aron Andersson · 28 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013
Här pekar Google ut ”Bögringen”

Här pekar Google ut ”Bögringen”


Mitt på centralstationen i Stockholm ligger Bögringen”. Den tidigare mötesplatsen för homosexuella finns utsatt på Googles kartor.

klar

Artikellänk är kopierad

Ringen på Stockholms centralstation är en rund öppning i golvet på gatuplan ner till nedre plan. I folkmun kallas den ibland ”Spottkoppen” och det är en populär plats att stämma träff på.

Ett annat namn på platsen, som uppkom under 60-talet, är ”Bögringen”, då det var extra vanligt för homosexuella att träffas just här. I tv-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar”, som skildrar livet för homosexuella under 80-talet i Stockholm, förekommer platsen exempelvis.

Och nu står just det namnet också med i Googles kartor över T-centralen. 

– Folk brukar ju använda det namnet ibland, men det är inte det officiella namnet, så det är intressant att Google har det, säger Ulrika Westerlund, förbundsordförande på RFSL, till Metro. 

När Metro söker Google för en kommentar säger Gustaf Brusewitz, nordisk kommunikationsansvarig på företaget, att Google inte kommenterar enskilda fall, men att det kan handla om ett användare satt namn på platsen.

– Platserna på Google Maps baseras på en rad källor, inklusive information från användare. Vi uppmanar våra användare att bidra för att platserna ska vara så uppdaterade och relevanta som möjligt, och man kan även göra oss uppmärksamma på eventuella felaktigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro