ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här pistolhotar rånarna juveleraren – polisen vill ha hjälp att lösa fallet

Emma Björkman · 16 Dec 2014
Uppdaterad 17 Dec 2014
Här pistolhotar de två männen juveleraren. 

Här pistolhotar de två männen juveleraren.  Foto: Efterlyst / TV3


klar

Artikellänk är kopierad

Juveleraren Per-Eric.
Juveleraren Per-Eric.Foto: Efterlyst / TV3

När ägaren till juvelbutiken i Stockholm låser upp för dagen attackeras han av två främmande män. Under pistolhot försöker rånarna få honom att öppna kassaskåpet. I kväll tas fallet upp i ”Efterlyst” på TV3.

Det var den 13 november i år som juveleraren Per-Eric skulle öppna sin guldsmedsbutik L'Etui på Östermalm i Stockholm. Precis när han låser upp dörren kommer två maskerade män springandes mot honom och knuffar in honom i butiken.Jag trillar över bord och stolar. Först trodde jag att det var ett skämt men ganska fort gick det upp för mig att det var på allvar, säger Per-Eric till ”Efterlyst”. Männen var hotfulla och det var nedsläckt i butiken så han hade svårt att se vad som hände. Men butikens övervakningskamera är ljuskänslig och på filmen syns händelseförloppet. Den visar hur mannen som kommer in sist i butiken tappar sin maskering. När den första mannen hotar Per-Eric med sin pistol åker magasinet ut. Rånarna uppmanar honom att öppna kassaskåpet. – Med två pistoler riktade mot mig ville jag inte riskera livet så jag fann för gott att gå mot kassaskåpet, berättar han för ”Efterlyst”. Då tappar en av rånarna pistolmagasinet igen och Per-Eric lyckas slå på butikslarmet. Lokalen fylls med rök och en siren börjar tjuta. Strax därefter försvinner de två beväpnade männen från platsen. I kvällens ”Efterlyst” på TV3 ber polisen allmänheten om hjälp för att kunna identifiera de två rånarna.

Har du tips om händelsen? Ring polisen på 114 14 eller ”Efterlyst” på 08-702 00 90.

”Efterlyst” sänds i kväll klockan 21.00 på TV3.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro