ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här plågade kvinnan de 48 katterna

Fredrik Beckman · 6 Okt 2011
Uppdaterad 6 Okt 2011

Kvinna i Kungsbacka hade 48 vanvårdade katter hemma – dömd för djurplågeri. Alla katter fick avlivas. Inspektör: Det gick inte att arbeta utan gasmask”.

klar

Artikellänk är kopierad

I går dömdes en 53-årig Kungsbackakvinna för djurplågeri. Det var i november 2009 som djurskyddshandläggarna på länsstyrelsen i Halland hade fått tips om att katter for illa hos kvinnan. De gjorde en oanmäld inspektion. Stanken från 48 vanvårdade katter som mötte dem var mycket stark. Djurskyddshandläggare Christel Condrup Ericsson jämför med ett svinstall med 400 grisar. Där får ammoniakhalten i luften inte överstiga tio ppm, annat än tillfälligtvis. I ett rum stack mätinstrumenten snabbt upp i maximala 20 ppm, längre gick inte mätinstrumentet. – Nivåerna var väldigt höga, så höga att vi inte kunde mäta dem. Det gick inte att arbeta utan gasmask. Katterna var mycket sjuka, och samtliga var tvungna att avlivas. I ett rum hittades två döda katter, en hade legat så länge att den hade blivit mumifierad. – Att det är så här illa är ovanligt. Vi får in anmälningar om att personer har samlat på sig ganska många katter, men så här är väldigt sällan, säger Christel Condrup Ericsson. Kvinnan fick omedelbart djurförbud och länsstyrelsens inspektörer har varit där flera gånger för att se så att inte kvinnan skaffar nya katter.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro